hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şivan Perwer de açlık grevine başladı

    Şivan Perwer de açlık grevine başladı
    expand

    Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerindekilere destek vermek amacıyla, yarın açlık grevine başlayacağı belirtilen Kürt sanatçısı Şivan Perwer'in de bulunduğu bir grup sanatçı, açlık gerevine bugün başladı.

    Erbil'deki Kürt Parlamentosu önünde basın açıklaması yapan sanatçı Perwer, tüm dünyayı ve yerel hükümeti açlık grevleri konusunda harekete geçmeye çağırdı.

    Açlık grevinde bulunanların yaptıkları eylemi 'şerefli ve büyük bir mücadele' olarak tanımlayan Perwer, "Açlık grevindeki tutsakların talepleri haklı ve insani taleplerdir. PKK lideri Abdullah Öcalan Kürtlerin siyasi bir lideridir, tecrit edilmesi yanlıştır" dedi.

    "AKP umutlarımızı kırdı"

    Gazetecilerin, geçmişte AK Parti hükümetinin demokratik açılımına destek verdiğini hatırlatması üzerine Şivan Perwer şunları söyledi:

    "AKP açlım yapıyor diye ben de alkış çalmıştım. Hatta birçok kişi bu tutumumdan dolayı bana tavır almıştı. Ben hatta Türkiye'deki aydınlara bu adıma destek olmaları çağrısında bulunmuştum. Fakat her geçen gün birşey kabul etmediler. Muhalifleri cezalandırıyorlar, hiçbir alternatifi de kabul etmiyorlar. Bu iyi değil. AKP umutlarımızı kırdı. Sadece Kürtlerin değil, Türklerin de barışa ihtiyacı var. Mevcut gidişatın değişmemesi durumunda Türkiye'yi daha karanlık günler bekliyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow