hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlusconi'nin muhasebecisini kaçırdılar

    Berlusconinin muhasebecisini kaçırdılar
    expand

    İtalya'da bugün Milano polisinin gözaltına aldığı 3'ü İtalyan, 3'ü de Arnavut silahlı 6 kişinin, eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin muhasebecisini fidye için kaçırdıkları iddia edildi.

    Ülke kamuoyuna yansıyan olayda, silahlı bazı kişilerin, "Berlusconi'nin kasası" olarak bilinen Giuseppe Spinelli ve eşini rehin alarak Berlusconi'yi arattığı ve Berlusconi'nin 564 milyon ceza ödemeye mahkum olduğu ünlü Mondodori yayıncılığın alımı davasında kendisi lehine olan evraklar ile Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ile olan videosunun değişimi için 35 milyon avro istedikleri belirtildi.

    15 Ekim'i 16'sına bağlayan gece rehin alınan Spinelli ve karısının, fidye ödenmeden nasıl serbest bırakıldığı ve olayın Berlusconi'nin avukatlarınca neden 17 Ekim günü polislere haber verildiği, İtalyan basını tarafından merak konusu olarak nitelendirildi.

    Berlusconi'nin avukatı Niccolo Gheddini, fidye talebinde bulunan saldırganların elinde herhangi bir dökümanın bulunmadığını sadece Berlusconi'den para koparmak için bu harekete giriştiklerini söyledi. Gheddini, olay günü Spinelli'nin ise çok korkmuş ve şoka uğramış bir halde olduğunu dile getirdi. Gözaltına alınan 6 kişinin, çarşamba günü sorgulanmasına başlanacağı ifade edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow