hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da göstericiler ve emniyet güçleri çatışıyor

    Mısırda göstericiler ve emniyet güçleri çatışıyor
    expand

    Mısır'daki Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yayımladığı anayasa bildirgesini desteklemek için yapılması planlanan, "Milyonluk gösteri"nin ertelendiğini açıkladı. Anayasal düzenlemeleri protesto eden göstericiler ile emniyet güçleri arasında ise çatışmalar yaşanıyor.

    Gösteriler, Kahire'deki Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Millet Meclisi ve ABD Büyükelçiliği'ne giden sokaklarda yoğunlaşıyor.

    Çoğunlukla gençlerin yer aldığı gösterilerde, eylemciler emniyet güçlerine taşlarla saldırırken, emniyet güçleri gaz bombası kullanıyor.

    Göstericiler "Anayasa değişikliği iptal edilene kadar eyleme devam edeceğiz", "Anayasa Hazırlık Komisyonu'nu feshet ve yeni komisyon oluştur" seklinde sloganlar atıyor.

    Özgür Mısırlılar Partisi'ne (ÖMP) mensup bir grup ise "Yargı ve Anayasa Mahkemesinin bağımsızlığını istiyoruz" yazılı pankart taşıdı.

    Tahrir Meydanı yakınına bir sahra hastahanesi kuruldu. Çok sayıda ambulans eylemlerin gerçekleştiği bölgelere intikal etti.

    Müslüman Kardeşler "milyonluk gösteri"yi erteledi

    İhvan Sözcüsü Mahmud Gazlan, gösterinin, ülkede gerginliğin ve tıkanıklığın artmasını engellemek ve Mısır toplumu arasında meydana gelebilecek fitnenin önünü kesmek için ertelendiğini söyledi.

    Adalet ve Kalkınma Partisi Basın Sözcüsü Murad Ali ise "Diğer siyasi güçlere görüşlerini ortaya koyma fırsatı vermek ve akan kanın önüne geçmek için, milyonluk gösterinin tüm şehirlerde ertelendiğini" belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow