hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail yine saldırdı

    İsrail yine saldırdı
    expand

    İsrail ordusunun, Gazze'nin merkezinde bulunan iki Filistin mülteci kampına düzenlediği saldırı sonucu 7 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

    Gazze'deki Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı'nın sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail askerlerinin Gazze'deki el-Megazi ve el-Beric mülteci kamplarına makineli tüfeklerle düzenlediği silahlı saldırıda yaralanan 7 Filistinlinin Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti.

    İsrail makamlarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail ordusunun 14-21 Kasım tarihlerinde 8 gün süren Gazze saldırılarının, İsrail ve Filistinli gruplar arasında 21 Kasım'da imzalanan ateşkesle sona erdirilmesi kararlaştırılmıştı.

    Meşal: "Batı Şeria'da da olacağız"

    Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de ''Direniş güçleri, yakın zamanda Batı Şeria'da da varlığını gösterecek'' dedi.

    Meşal, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, ez-Zeytune Danışma ve Araştırma Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Filistin davasına ait sabit değerlerin değişmeyeceğini belirterek, ''İsrail ile yapılan son ateşkes direnişten yüz çevirmek değil, Filistin'in özgürlüğe kavuşma yollarını çeşitlendirmektir'' şeklinde konuştu.

    Batı Şeria'da yaşanan güvenlik zafiyetinin nedenini, Filistin direniş güçlerinin bölgede bulunmayışına bağlayan Meşal, yakın zamanda bu güçlerin Batı Şeria'da da varlığını göstereceğini söyledi. Meşal, Filistin'in özgürlüğü için Arap ülkeleri ile Filistin'in ortak hareket etmesinin zorunlu olduğunu da vurguladı.

    ''Arap devrimlerinden sonra Mısır, Tunus, Fas gibi bazı ülkeler ile ilişkilerimiz güçlenirken, Suriye gibi ülkelerle de gerçekleşmesini arzu etmediğimiz olaylar yaşandı'' diyen Meşal, ''Suriye'nin Filistin direnişinin yanında yer almasını isterdik'' diye konuştu.

    Hamas lideri, bununla birlikte Suriye halkının Filistin direnişine destek verdiğini ifade etti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow