hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Talabani'den diyalog çağrısı

    Talabaniden diyalog çağrısı
    expand

    Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki sorunların diyalogla çözülmesi temennisinde bulundu.

    Talabani yaptığı yazılı açıklamada, Bağdat ve Erbil arasındaki sorunların diyalogla çözülmesini temenni ettiğini, diyaloğun siyasi krizin yatışmasının ardından başlayabileceğini ifade etti.

    Talabani açıklamasında ayrıca, müzakelerde sadece merkezi hükümetle ve IKBY'yi ilgilendiren konuların değil tüm Irak'ı bağlayan reform, idari yolsuzluk, bütçenin nasıl kullanılacağı gibi meselelerin de tartışılacağı yeni bir dönem yaşanacağını kaydetti.

    Öte yandan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani de sorunların diyalogla ve yasalara uygun olarak çözülmesi çağrısında bulunarak, Kerkük'ün kalkınması, gelişmesi ve kentte kardeşçe yaşama anlayışının derinleşmesi için desteğe hazır olduklarını vurguladı.

    Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin direktifleri doğrultusunda Peşmerge kuvvetlerinin bölgede kriz çıkaran taraf olmayacağı vurgulandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow