hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'da ordudan taraflara çağrı

    Mısırda ordudan taraflara çağrı
    expand

    Mısır ordusu, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin son anayasal düzenlemeleri ve anayasa taslağını referanduma sunma kararının ardından yükselen siyasi gerilimle ilgili ilk resmi açıklamasını yaparak, taraflara diyalog çağrısında bulundu.

    Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, siyasi güçler arasında devam eden anlaşmazlığın "korkunç sonuçlara yol açacağı" uyarısında bulunuldu.

    Açıklamada ayrıca, ülkedeki krizin aşılması için taraflar arasında yapılacak ciddi diyaloğun "tek ve en iyi çözüm yolu" olduğu vurgulandı.

    Cumhurbaşkanı Mursi, krizin aşılması için bütün siyasi kesimlere diyalog çağrısında bulunmuş ancak muhalefetin önde gelen isimleri boykot kararı almıştı. Ancak Mursi, bugün 7 parti başkanı ve önde gelen şahsiyetlerle buluştu. Ancak ajanslara daha sonra, Mursi'nin, siyasi krizin çözülmesi için yapılan bu toplantıdan ayrıldığı haberi düştü.

    Mısır Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Mursi'nin konuşmasını yaptıktan sonra, yardımcısı Mahmud Mekki'yi yerine vekil bırakarak toplantıdan ayrıldığını belirtti.

    Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, anayasa taslağının referanduma sunulma aşamasında, ülkede yaşanan sorunlara ortak bir çözüm bulmak üzere, Kahire'deki cumhurbaşkanlığı sarayında siyasi ve hukukçu olmak üzere 40'a yakın üst düzey yetkili ile bir araya geldi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow