hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filistin'e vergi darbesi

    Filistine vergi darbesi
    expand

    İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Filistinliler gelecek 4 ay boyunca vergi gelirlerinden 1 kızıl cent bile göremeyecekler" dedi.

    Tel Aviv'de düzenlenen Hanuka Bayramı etkinliklerine katılan Lieberman, yaptığı konuşmada, vergi parasının dondurulmadığını, Filistinlilerin 1.6 milyon şekel (yaklaşık 400 milyon dolar) olan borçlarına karşılık bu paraya el konulduğunu belirterek, gelecek 4 ay boyunca da aynı uygulamaya gidileceğini kaydetti.

    Lieberman, "Dört ay sonra bakıp, bundan sonraki paralarını gönderip göndermemeye karar vereceğiz. Fakat Filistinliler önümüzdeki 4 ay boyunca bir kızıl cent bile görmeyi unutsunlar. Bu bize olan borçları" diye konuştu.

    "Gazze'yi alırız"

    Konuşmasında Filistinlilere gözdağı da veren Lieberman, "Tüm dünya şunuiyi bilsin ki Gazze'den İsrail'e herhangi bir roket atılması halinde, İsrail birkara operasyonuna ihtiyaç duyacaktır. Bu seferki operasyon 'dökme kurşun'daki gibi sınırlı olmaz, Gazze'yi alırız ve tüm bedeli öderler" ifadesini kullandı.

    Lieberman, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının İsrail'in Yahudi yerleşimyerleri kararı için "dengesiz ve haksız" yönündeki açıklamasını ise "Bu ülkelere ne kadar güvenebileceğimizi gösteriyor" diye yorumladı.

    İsrail, Filistin yönetiminin "Gözlemci Devlet" statüsü kazanmasının hemen ardından vergi gelirlerinden dolayı Filistinlilere vermesi gereken 100 milyon dolarlık kasım ayı gelirine el koyma kararı almıştı. İsrail, aldığı bu karara gerekçe olarak Filistin yönetiminin İsrail elektrik şirketine olanborçlarını ödememesini göstermişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow