hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliki'nin umudu din adamları

    Malikinin umudu din adamları
    expand

    Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak'ın birliğinin korunması ve ülkede mezhep kavgası çıkarmaya çalışanlara karşı mücadele için din adamlarından yardım istedi.

    Maliki'nin din adamları ve vaizlerle görüşmesinin ardından başbakanlıktan yapılan açıklamada, Maliki'nin, ülkenin birliğinin korunması ve 'mezhep temelli fitne' çıkarmaya çalışan kesimlerin engellenmesi için verilen mücadelede alimlerden de rol üstlenmelerini istediği belirtildi.

    "İğrenç mezhepçilikten ne kazandık ki yine ona dönelim?" diyen Maliki'nin, görüş ayrılıklarının siyasi alanda kalması gerektiğini de vurguladığı kaydedildi.

    Maliki dün de Irak toplumunun her kesiminden aşiret liderlerini, mezhepçiliğe karşı tavır almaya çağırmış ve bazı siyasileri kriz üretmekle suçlamıştı.

    Sivil itaatsizlik eylemi

    Bu arada Irak'ın el-Enbar bölgesine bağlı Felluce kentinde çok sayıda kişi, Maliye Bakanı Rafi el-İsavi'nin korumalarının gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla sivil itaatsizlik eylemi başlattı.

    Göstericiler, Irak hükümetinin istifa etmesi, gözaltına alınanların serbest bırakılması ve Sünnilerin dışlanması politikasına son verilmesi yönünde sloganlar attı.

    Enbar İl Meclisi Başkan Yardımcısı Sadun eş-Şalan yaptığı açıklamada, göstericilerin din adamları ve aşiret liderlerinin çağrılarına karşılık verip sivil itaatsizlik eylemi başlattıklarını, bir sonraki çağrıya kadar da buna devam edeceklerini söyledi.

    Sivil itaatsizliğin resmi olmamasına rağmen ildeki devlet kurumlarının çoğunun iş bıraktığını kaydeden Şalan, İl Meclisi'nin de merkezi hükümetle vatandaşlar arasındaki bu krize son vermek için elinden geleni yaptığını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow