hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THK uçak üretecek

    THK uçak üretecek
    expand

    Türk Hava Kurumu (THK), 2014'ten itibaren uçak üretmeye başlayacak. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, üretime ilk aşamada 2 ve 4 kişilik küçük uçaklarla başlayacaklarını söyledi.

    Yıldırım, THK Trakya Bölge Başkanları toplantısı için geldiği Çorlu'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki pilot eksikliğini karşılamak için İstanbul, İzmir ve Ankara'da uçuş okulları kurduklarını anımsattı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin, iki fakülte ve bir yüksekokul ile eğitime başladığını anımsatan Yıldırım, "Üniversite ile Türkiye'nin ihtiyacı olan havacılık sanayi ve bu sektördeki mühendisleri, teknik adamları, bilim adamlarını pilotlarını, kule operatörlerini ve meydan işlemecilerini yetiştireceğiz. İnsan gücü ve eksikliğini bu üniversiteler karşılayacak. Ülkemizde büyük bir pilot eksikliği var. Bunu karşılamak için bizim İstanbul, İzmir ve Ankara'da 3 uçuş okulumuz var. Biz sadece Ankara'daki okulumuzda uçuş eğitimi veriyorduk. Şimdi İzmir ve İstanbul'daki okullarımızda da eğitim vermeye başladık."

    "İlk aşamada 2 ve 4 kişilik uçak üretilecek"

    Çorlu Havaalanı'nda kısa süre sonra helikopter bakım merkezi kuracaklarını belirten Yıldırım, Çorlu'nun sadece Türkiye'nin değil Balkanlar'a, Doğu Avrupa'ya ve Akdeniz bölgesine uçan helikopterlerin de bakımlarının yapılacağını söyledi.

    Türk Hava Kurumu'nun 2 yıl sonra uçak üretmeye başlayacağını vurgulayan Yıldırım, "Ankara'da THK uçak fabrikası faaliyete geçti. 2014 yılından itibaren uçak üretmeye başlayacağız ve ürettiğimiz uçaklarla da Türkiye'nin havacılığına hizmet vereceğiz. Başlangıçta 2 ve 4 kişilik küçük uçaklarla bu üretimi yapacağız. Takiben de bunu 20 kişilik ve 40 kişilik olmak üzere geliştirerek ülkemizin ihtiyacı olan özellikle şehirlerarası ulaşımda kullanılacak uçakları, Türk Hava Kurumu uçak fabrikası üreterek halkımızın, devletimizin ve milletimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow