hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Cumhurbaşkanlığı'ndan Aysel Tuğluk açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırı hakkında konuştu. 'Cumhurbaşkanlığı adına en net şekilde kınıyoruz' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İbrahim Kalın konuyla ilgili şunları söyledi: Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşanan hadiseyi, Cumhurbaşkanlığı adına en net şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu gayri insani tutumu kabullenmek, mümkün değildir. Bu, bizim inanç, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur. Çirkin bir yaklaşımdır. 

    Kalın'ın konuşmasından satır başları

    Erbil'in bu yanlış karardan bir an önce dönmesini bekliyoruz. Bu karar sorunları daha da karmaşık hale getirecektir. İsrail dışında tek bir ülke yok. Bağdat'ın aldığı karar da bu çerçevede önem arz ediyor. Kuzey Irak ile iyi  ilişkiler içinde olduk ama bunu baltalayacak adımlardan uzak durmaları gerekiyor. Kerkük'ün referanduma dahil edilmesi de kabul edilemez. Her türlü adıma karşı olduğumuzu ve sessiz kalmayacağımızı da ifade etmek isteriz. 

    Sayın Cumhurbaşkanı'nın S-400 açıklamaları yine belli çevrelerde temelsiz tartışmalara yol açmış görülüyor. Türkiye ulusal güvenliğinin gerektirdiği bütün adımları bundan sonra da atmaya devam edecektir. NATO'nun yaptığı açıklamayı da memnuniyetle karşıladık. Bizce bu tartışmanın artık bitirilmesi gerekir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİHA'lar sadece teröristleri ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır. Ne zaman terörle mücadelede belli bir adım atılsa bu tür konulşar gündeme getiriliyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow