hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ev emekçilerinin başına gelmeyen kalmadı

    Ev emekçilerinin başına gelmeyen kalmadı
    expand

    Büyük şehirlerde hayatın ve ekonominin en önemli oyuncularından olan "ev işçileri" geçen yılki çalışma ortamları ve şartları ile ilgili inanılmaz istatistikler yayınladılar. Evlere temizliğe giden 51 kadın öldü, 400'ü tacize uğradı ve sonunda sendikalaşmaya karar verdiler.

    Evlere temizliğe giden kadınlar da artık örgütlenme ve haklarını arama kararı aldı. Kayıtdışı çalıştıkları için güvenceleri olmayan kadınlar geçen yıla dair çok önemli iş yeri verileriyle gündemdeler.

    Ev İşçileri Dayanışma Sendikası EVID-SEN, geçen yıl 3 bin ev işçisinin kaza geçirdiğini; 51 kadının temizliğe gittiği evde öldüğünü, 400'e yakın kadının da taciz ya da tecavüze uğradığını ortaya koydu.

    "Ev işçisiyiz toz bezi değiliz" sloganı ile örgütlenen kadınlar altı ay içinde sendika çatısı altında buluştu ve 20 bine yakın kadını da biraraya getirdi. Dernekten sendikaya geçmek istediklerini söyleyen Başkan Gülhan Benli, "Devlet bizi korumazsa biz kendimizi koruruz diyerek kendi çözümümüzü ürettik" dedi.

    Gündeliğe giden kadınların sendikasının önündeki tek engel şu anda Emniyet Müdürlüğü Sendikalar Şubesi. Evraklarını teslim eden dernek önce kabul görmemiş ama evrakları iade edilmediği için hala umutlular.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow