hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şangay 2015'te ekonomi başkenti olacak

    Şangay 2015te ekonomi başkenti olacak
    expand

    Çin'in ekonomi başkenti Şanghay'ın 2015 yılına kadar yüen ticaretinin küresel merkezi olacağı açıklandı.

    Ulusal basında yer alan haberlere göre, Çin'in en büyük ekonomi planlama ajansı Milli Kalkınma ve Reform Komisyonundan yapılan açıklamada, Şanghay'ın 2015 yılına kadar yüen ticaretinin küresel merkezi konumuna getirileceği kaydedildi.

    Dünyanın önde gelen finans merkezlerinden olan Şanghay'ın 2015'te 1 katrilyon yüenlik (yaklaşık 300 trilyon TL) hacme sahip bir global yüen merkezi olması öngörülüyor.

    Şanghay'ın merkez olmasının ardından, bankalararası faizlerin belirlenmesinden, merkezi yüen paritesine, yüenle varlık fiyatlandırma gibi hususlarda hem yurtiçinde hemde yurtdışında önemli bir kriter olacak.

    Çin'in en büyük finansal merkezleri olan Şanghay ve Hong Kong'un finans piyasaları, enstitüler, üretim, iş sektörü gibi hususlarda işbirliği ve iletişimi artıracağı belirtiliyor.

    Kapsamlı ve ayrıntılı bir plan hazırlandığını vurgulayan yetkililer, "Yeni proje kapsamında Şanghay'ın 21. yüzyıla damgasını vurması ve New York, Londra ve Hong Kong'un seviyesinde bir ekonomi merkezi olması için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow