hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Dehşetle izliyoruz"

    Dehşetle izliyoruz
    expand

    Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "Bizler de sıradan vatandaşlar olarak, devlet içerisindeki erkler kavgasını biraz dehşetle ve güvensizlik duygumuz artarak izliyoruz" dedi.

    TÜSİAD'ın 2012 yılı programı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve gündeme ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaşmak amacıyla düzenlediği toplantıda konuşan Boyner, “Demokrasilerin en önemli gücü özgün ve tarafsız medya... Bunu çok  önemsiyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü ileri  demokrasiye yakışacak şekilde ileri derecede gelişir” dedi.

    Boyner, "2000'li yılların başından itibaren Türkiye ciddi bir  demokratikleşme atağına kalktı ama bugün geldiğimiz noktada demokratikleşme adına  yaşadığımız bir takım krizlerde maalesef geldiğimiz yolun bir arpa boyu kadar  olduğunu da itiraf etmek zorundayız" dedi.

    Boyner, dernek olarak kayıtsız  şartsız seçilmiş hükümetin ve parlamentonun siyaset üretme hakkından yana olduklarını belirterek, “Ancak mevcut sistemde hukuk devleti, hukukun üstünlüğü  ve hukukun usulü konusunda geldiğimiz tıkanmış noktada, MİT veya diğer devlet  görevlileri için kanun çıkarmak maalesef durumsal bir yöntem...” ifadelerini  kullandı.

    Dehşetle izliyoruz

    Boyner,  “Hukukun üstünlüğünden günden güne uzaklaşan bir tabloyla karşı karşıyayız.  Bizler de sıradan vatandaşlar olarak, devlet içerisindeki erkler kavgasını biraz  dehşetle ve güvensizlik duygumuz artarak izliyoruz. Bu güvensizlik duygusunun  kaynağını, hukukun işlememesine, adaletin yerini bulmadığı inancına, hukukun  gücünün değil gücün hukukunun bir kez daha ön plana çıkmasına bağlıyoruz” dedi.

    TÜSİAD  Başkanı Boyner, yeni teşvik programını önemsediklerini belirterek, “Bizim teşvik olarak gördüğümüz sektörel teşviklerden veya subjektif olarak belli sektörlere verilen teşviklerden çok, yatay anlamda tüm sektörlerimizde büyük yatırımları, alt yapıyı geliştirecek, hem maddi alt yapı, hem de beşeri alt yapılardan bahsediyorum, büyük yatırımları inovasyon ve teknolojiyi, bölgesel kümelenmeleri destekleyecek bir teşvik programı beklentisi içindeyiz” dedi.

    Boyner konuşmasında devamla "Hukukun üstünlüğünden günden güne uzaklaşan bir tabloyla karşı karşıyayız.  Bizler de sıradan vatandaşlar olarak, devlet içerisindeki erkler kavgasını biraz  dehşetle ve güvensizlik duygumuz artarak izliyoruz. Bu güvensizlik duygusunun  kaynağını, hukukun işlememesine, adaletin yerini bulmadığı inancına, hukukun  gücünün değil gücün hukukunun bir kez daha ön plana çıkmasına bağlıyoruz” dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow