hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bankalara boykot çağrısı

    Bankalara boykot çağrısı
    expand

    Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), tüketicilere "bankalara gitmeme ve kredi kartı kullanmama" çağrısında bulundu.

    15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla TÜDEF tarafından, Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapıldı.

    Genel Başkan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Anayasa'nın 172. maddesine göre, "devletin tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alması" gerektiğini belirterek, buna rağmen "tüketicilerin dolaylı vergilerin ağır yükü altında ezildiğini, pahalı kamu hizmetiyle yaşamını sürdürdüğünü ve dünyanın en pahalı benzinini kullandığını" öne sürdü.

    GSM operatörlerinin onlarca paket tarifesi karşısında şaşkına dönen tüketicinin limit aşımı ile adeta cezalandırıldığını öne süren Yıldız, şu görüşleri dile getirdi:

    "Elektrik dağıtım şirketlerine 9 kalem adı altında ödeme yapan tüketici, ayrıca ülke genelinde kaçak elektrik ödemesinden sorumlu tutuluyor. Bankalar hala tüketiciye 'yolunacak kaz' gözüyle bakıyor. Yüksek yargı kararlarına rağmen bir hizmet karşılığı olmaksızın tüketiciden, kredi kartından yıllık kart ücreti, mevduat hesabından hesap işletim ücreti, tüketici kredilerinden dosya masrafı, hayat sigortası, ekspertiz ücreti, ipotek fek ücreti almaya devam ediyor."

    TÜDEF ve bileşenlerinin 16 Mart'ı "bankaların tüketici haklarına aykırı uygulamaları" olarak gündeme aldığını aktaran Yıldız, "Tüketiciyi doyumsuz kar hırsıyla üzüm gibi ezen ve limon gibi sıkan bu uygulamalara karşı tüketiciyi yarın boykota çağırıyoruz. Yarın bankalara gitmiyoruz ve kredi kartını kullanmıyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow