hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabancı: Medyanın geleceği nedir?

    Sabancı: Medyanın geleceği nedir
    expand

    Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet olarak 5 milyona yakın erişimden bahsedildiğini belirterek, Hürriyet gazetesiyle bunun sadece 2 milyonunu yaptıklarını bildirdi.

    Sabancı, Grand Yazıcı Otel'de düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yapılan "Geleceğin Sektörleri" konulu oturumda, konuşmasına "Medyanın geleceği nedir?" sorusuyla başladı.

    "İnternettir" denildiğini anımsatan Sabancı, internette yayıncılık yapmanın çok kolay, dağıtım kanallarının her yere açık, girişin çok kolay olduğunu, matbaa makinesine ya da dağıtım ağına gerek duyulmadığını söyledi.

    Ama internette kalabilmenin çok zor olduğunu vurgulayan Sabancı, kazanmak için, marka oluşturmak için gereken sermayenin yüksekliğine dikkati çekti.

    Türkiye dahil 9 ülkede internet yayıncılığı yaptıklarını vurgulayan Sabancı, "Doğu Avrupa'da internette iyi fikrin varsa, başarılı içerik sunuyorsan bile yaşamak için pazarlama yatırımına ihtiyacın var. Gerekli yatırımın zamanlaması ve yönü değişiyor. Yani iş aslında tamamen pazarlamaya kalıyor. Bu durumda, medyanın geleceği internet değil" dedi.

    Sabancı, önceden televizyon, gazete ve dergi diye mecranın bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

    "Bu mecraların hepsi birbirine girmeye başladı. Hürriyet sizce nedir? 'Gazetedir' deniliyor. Bugün Hürriyet, gazetesiyle 2 milyonluk kitleye ulaşıyor. İnternet ile aynı oranda kişiye ulaşıyor. Kesiştiği kitle yüzde 15... Sosyal medyada da varız ve mobilden 400 bine yakın takipçimiz var.

    Sonuç itibarıyla Hürriyet olarak 5 milyona yakın erişimden bahsediyoruz. Hürriyet gazetesiyle bunun sadece 2 milyonunu yapıyoruz. O olmasa buraya erişemezdik. Bu nedenle 'bir gazetedir' demek yeterli değil."

    Ayrıca, 1,5 milyon kişinin internetten Hürriyet'in videolarını izlediğini belirten Sabancı, "Mecra artık yok. Medyanın geleceği markadır. Markayı oluşturmak kolay değil, çok zor. Markalarla artık her yerde olmak zorundasınız" diye konuştu.

    Medyanın geleceğinin güçlü markalar olduğuna dikkati çeken Sabancı, "Güçlü markaları devam ettirmek için neler yapmalıyız? Katma değeri az işlerle uğraşmayın. Kimsede olmayan içerik kıymetli içeriktir. Bunun için her zaman para ödemeye değer. Daha iyi nasıl verebiliriz buna konsantre olacağız. 'hürriyet.com' Avrupa'nın birinci medya portalı, en fazla gelişim sağlayan medya portalı. Almanya'da bizi geçen rakip yok. İyi yaparsanız tüketici, size güveniyor evinde hissediyor" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow