hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'dan 3. kurtarma paketi sinyali

    Yunanistandan 3. kurtarma paketi sinyali
    expand

    Yunanistan'ın durumu giderek gariplikler senfonisine dönüşüyor. Dünya tarihinin en büyük kurtarma paketiyle iki defa kurtarılan Yunanistan, şimdi "üçüncü paket gerekebilir" diyor. Dünya piyasaları tarafından gülümsemeyle karşılanan açıklama, tam da Avrupa Birliği'nin kurtarma fonunu büyütme görüşmeleri öncesine denk geldi.

    İlk önce 110 milyar euro'luk bir yardım aldı. Bu yardım dünya tarihindeki en büyük kurtarma operasyonu olarak kayıtlara geçti.

    Ancak vadettiği hiçbir koşulu yerine getiremeyince yeniden iflasın eşiğine geldi. Bu kez 130 milyar euro'luk ikinci bir yardım hazırlandı. Üstelik105 milyar euro'luk borcu da silindi.

    Böylece kendisine ait dünya tarihinin en büyük ekonomik kurtarma operasyonu rekorunu yine kendisi kırdı. Ama şimdi "üçüncü bir kurtarma paketi gerekebilir" diyor.

    Yunanistan, Avrupa Birliği'ne üçüncü bir kurtarma paketi için sinyal vermeye başladı. İtalyan gazetelerine açıklama yapan Yunanistan'ın bürokrat Başbakanı Lucas Papademos, "üçüncü bir yardım paketine muhtaç olmamak için her türlü çabayı gösterdiklerini ancak böyle bir ihtiyacın ortaya çıkabileceğini" söyledi.

    Başta Almanya olmak üzere birçok ülke halkının tepkisini çekmekten korkan Papademos, "Bir tür mali destek gerekebilir ama bunu önlemek için çok yoğun çalışmalıyız" demeyi de ihmal etmedi.

    Yapılan yardım planlarının 2015 yılında Yunanistan'ın kendi ayakları üzerinde durmasını öngördüğünü vurgulayan Papademos, "O tarihte oluşacak piyasa koşulları ve beklentileri şimdiden kestirmek güç" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow