hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'de işçilerin hali perişan

    Türkiyede işçilerin hali perişan
    expand

    1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi yapılan bir anket Türkiye'nin işçi profilini çarpıcı rakamlarla ortaya koydu. 2500 kişinin katıldığı ankete göre, işçilerin yüzde 60'a yakını hiç tatil yapmazken, yüzde 92'si de herhangi bir sendikaya üye değil.

    İşçilerin bayramı öncesinde yapılan bir araştırma çarpıcı sonuçları gözönüne koydu.

    Gezici araştırma şirketi, 2 bin 500 işçiye sordu.

    Araştırma Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu dahil Türkiye'nin 36 ayrı ilinde gerçekleştirildi.

    Araştırmaya katılan işçilerin "Çalıştığınız iş ile ilgili sosyal bir güvenceniz var mı?" sorusuna yüzde 46,1'i hayır cevabını veririken, sosyal güvence eksikliği kadın işçilerde yüzde 60'a kadar çıktı.

    İşçilerden yüzde 18,8'i işini değiştirmek isterken, çalıştıkları işten memnun olmayanların oranı  yüzde 57,8 oldu.

    İşsiz kalma korkusu

    Araştırmaya katılan işçilerin yüzde 66'sı işini kaybetme korkusu yaşıyor. Bu oran kadın işçilerde ise yüzde 70'e kadar çıkıyor.

    Sendikasız işçi oranları ise korkutucu boyutlara ulaşmış durumda. İşçilerin yüzde 92,2'si herhangi bir sendikaya üye değil. İşçilerin yüzde 95.4'ünün ise iş güvenliği ve iş sağlığı eğitimi almadığı ortaya çıktı.

    İşçiler mutsuz

    Tatile gitmeyen işçilerin oranı araştırmanın dikkat çeken başlıkları arasında. Buna göre işçilerin yüzde 59,9'u hiç tatil yapmazken, yüzde 40,3'ü haftanın hiçbir günü sosyal aktivite için dışarıya çıkmıyor.

    İşçilerin gelecekten umutları ise her geçen gün azalıyor. Ankete katılan işçilerin yüzde 70'i hayatlarından mutlu olmadığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow