hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3.5 saatte Ankara-İzmir için ilk adım

    3.5 saatte Ankara-İzmir için ilk adım
    expand

    Trenle 14 saat olan Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3.5 saate indiren Ankara-İzmir YHT Projesi için ilk imzalar atıldı.

    Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı olan Ankara-Afyonkarahisar arasının altyapı yapım sözleşmesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sigma-Burkay-Makimsan-YDA iş ortaklığı temsilcisi tarafından imzalandı.

    İmza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, her biri tarihe iz bırakacak projeler yaptıklarını belirterek, yeni sloganlarının "kara tren gecikir, hızlı tren yetişir" olduğunu söyledi.

    TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da, Yüksek Hızlı Tren'in başarıyla hizmet verdiği Ankara, Eskişehir ve Konya'nın marka şehirler haline geldiğini belirterek, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatlarının büyük bir dinamizm kazandığını söyledi.

    Ankara-İzmir YHT Projesi


    3 yılda tamamlanması planlanan Ankara-İzmir YHT Projesi, Ankara-(Polatlı)-Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Uşak ve Uşak-Manisa-İzmir etaplarından oluşuyor.

    Böylece Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresi 3 saat 30 dakika, Ankara-Afyonkarahisar ise 1 saat 30 dakika olacak.

    Ankara-Afyonkarahisar kesiminde, bin 80 gün olan proje süresinde toplam 8 bin metre uzunluğunda 11 adet tünel, toplam 6 bin 300 metrelik 16 adet viyadük, 24 adet köprü, 116 adet alt geçit üst geçit, 195 adet menfez inşa edilecek, 65 milyon 500 bin metreküp toprak işi gerçekleştirilecek.

    Yapım bedeli 714 milyon 432 bin 200 lira olan projeyi Sigma-Burkay-Makimsan-YDA İş ortaklığı yürütecek.

    İkinci etap olan Afyonkarahisar-Uşak'ın yapım ihalesine bu yıl bitmeden çıkılacak. Uşak-Manisa-İzmir etabının ise uygulama projelerine ait revizyon çalışmaları devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow