hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunanistan'da hastaneler de kapanıyor

    Yunanistanda hastaneler de kapanıyor
    expand

    Yaşanan kriz nedeniyle kemer sıkma politikalarının uygulandığı Yunanistan'ın başkenti Atina'nın da dahil olduğu Attika ve diğer bölgelerdeki birkaç hastanenin bazı bölümleri tıbbi cihaz ve malzeme eksiği gerekçesiyle kapatıldı. Başvuran hastalara 1 yıl sonraya randevu veriliyor.

    Yunan basınında yer alan haberlere göre, başkent Atina'da bulunan Attikon hastanesi yetkilileri, malzeme eksikliğinden dolayı, Kalp ve Damar Kliniğinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

    Aynı sorunlarla karşı karşıya kalan Selanik AHEPA hastanesi de kullanılan malzemelerin pahalı olması ve bunları tedarik edecek bütçeleri bulunmaması nedeniyle, Kalp Cerrahisi Kliniğinden sonra, Damar Cerrahisi Kliniğini de kapatmak zorunda kaldı.

    Öte yandan Sakız adası hastanesinde, hastaların tedavisinde alçı gibi basit malzemelerinin hasta yakınları tarafından tedarik edildiği, Serres ve Larrisa şehirlerindeki hastanelerde de durumun farklı olmadığı belirtildi. Bu hastanelerin bütçeleri yeterli olmadığından, hastalara her gün tavuk eti servis edildiği bildirildi.

    Yunanistan "Ulusal Sağlık Sistemi" yetkilileri, sorunun borcu yüksek olan hastanelerde daha belirgin olduğuna işaret etti. Hastane Doktorları Başkanı Vasilis Kinou, Rodos adası hastanesine başvuru yapan hastaların, malzeme ve personel eksikliğinden dolayı 6 ay ve 1 yıl arası bekletildiklerine dikkati çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow