hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatları nereye gider?

    Altın fiyatları nereye gider
    expand

    İntegral Menkul Değerler Analisti Egemen Candır, altın fiyatlarının 1.789,5 doların orta vade direnç seviyesini net olarak aşmakta zorlandığını ve gelecek günlerde kademeli olarak 1.750-1.735 ve 1.725 dolar destek seviyelerine doğru düzeltme hareketi yapabileceğini belirtti.

    Candır, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmesinde, genel olarak 1.750-1.780 dolar bandında hareketini devam ettiren altın fiyatlarında, bu bandın dışına aşağıda 1.736, yukarıda ise 1.791,7 dolar seviyelerine varan esnemeler gerçekleştiğini belirtti.

    ABD'deki parasal genişlemenin etkileri ile altının petrol ve euro/dolar paritesinde geçen haftalardaki çekilmelerden etkileşimin sınırlı olduğunu ifade eden Candır, "Piyasaya sürülen ucuz doların uluslararası piyasalara yönelmesi ile altında satışların sığlaştığı noktalarda alımların etkili olduğunu gördük" dedi.

    Önce Avrupa'da Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları ve ECB bono alım programı, ardından da Fed'in parasal genişlemesinin coşkusunun görüldüğü altın fiyatlarında, geçen hafta içerisinde satışların süreklilik göstermediğini, fakat satış ivmesinin yüksek mertebelerde gerçekleşmeye başladığını anlatan Candır şu değerlendirmeleri yaptı:

    "Piyasalarda heyecanın azalması ile gözlerin başta Çin, ABD ve Euro Bölgesi olmak üzere küresel çapta ekonomik daralmalara çevrildiği bu günlerde, altın fiyatlarında da 1.785-1.790 direnç bölgesinin giderek kuvvetlendiğini görmekteyiz.

    Kısa vadede 1.750 dolar seviyelerinin altına sarkmaların görüldüğü altın fiyatlarında, 1.750-1.780 dolar bandının çalışabileceğini düşünmekteyiz.

    Altın fiyatlarını orta vadede ele aldığımızda ise 2011 yılının son çeyreğinden itibaren etkisi süren düşen trendin geçtiğimiz ay parasal genişlemenin gerçekleşmesiyle yukarı yönlü kırıldığını söyleyebiliriz.

    Küresel yavaşlama sinyallerinin ön plana çıktığı bugünlerde altın fiyatlarının 1.789,5 doların orta vade direnç seviyesini net olarak aşmakta zorlandığını ve önümüzdeki günlerde kademeli olarak 1.750-1.735 ve 1.725 destek seviyelerine doğru düzeltme hareketi yapabileceğini düşünmekteyiz.

    Fiyatların 200 günlük hareketli ortalamalardan aşırı yüksek seviyelerde bulunması olası geri çekilme ihtimalini artırmaktadır."

    Dün 1.775,15 dolar seviyesinden kapanan altının şu dakikalarda 1.777 dolar seviyesinden işlem görüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow