hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da toplu taşımaya zam sinyali

    Ankarada toplu taşımaya zam sinyali
    expand

    Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, taksi ve diğer toplu taşıma araçlarının yolcu taşıma ücretlerine zam yapılabileceğini belirtti.

    Yiğiner, yaptığı yazılı açıklamada akaryakıta gelen zamların taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren esnafı doğrudan ve olumsuz etkilediğini, son dönemde yapılan ÖTV düzenlemelerin ardından büyük sıkıntı çektiklerini ifade etti.

    Ankara'da ticari taksilere en son 20 Aralık 2011'de fiyat düzenlemesi yapıldığını belirten Yiğiner, "En son ayarlamayı yaptığımız günden bu güne daha 10 ay bile geçmedi fakat geçen süre içerisinde araçlarımızın bir çoğunun kullandığı LPG'ye yüzde 20, benzine yüzde 16, motorine yüzde 12 zam geldi. Böylesi yüksek oranlı zamlarla bu işin yapılması mümkün değil" ifadesini kullandı.

    Akaryakıta yapılan zamların sadece yakıt maliyetlerini artırmakla kalmayıp, yedek parça, işçilik gibi kalemlere de yansıdığının altını çizen Yiğiner, "Bu zam oranlarına artık dayanacak gücümüz kalmadı. Hiç olmasını istemiyoruz ama taksi ve diğer toplu taşıma araçlarının yolcu taşıma ücretlerini yeniden düzenlemek zorunda kalacağız. Bu durumdan da en çok vatandaşlarımız mağdur olacak" dedi.

    Dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gerekçelerin, akaryakıt zammını gerektirebileceğine dikkati çeken Yiğiner, "En azından armatörlere, uçak taşımacılığı yapanlara olduğu gibi, toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafımıza pozitif ayrımcılık yapılarak ÖTV ya da KDV'de indirim yapılabilir. Bu da beraberinde daha ucuz yolcu taşımacılığını getirir" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow