hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye, turizmde 9 ayı yüzde 0,5 artışla kapattı

    Türkiye, turizmde 9 ayı yüzde 0,5 artışla kapattı
    expand

    Türkiye, turizmde yılın 9 aylık bölümünü yüzde 0.5 artışla geçti. Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı 9 aylık dönemde 25 milyon 756 bin oldu. Türkiye geçen yıl aynı dönemde 25 milyon 625 bin kişi ağırlamıştı.

    Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Birimi tarafından hazırlanan 9 aylık turizm verilerine göre Akdeniz ülkeleri arasında turist sayısı bakımından en hızlı artış Mısır'da oldu. Türkiye yüzde 0.5 büyürken, İspanya da yüzde 3,8 gelişme gösterdi. Yunanistan ise geriledi.

    AKTOB raporuna göre, 9 aylık dönemde, Türkiye'ye Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 5,7 oranında artarken, Rusya pazarındaki büyüme yüzde 3 dolayında oldu. İngiltere pazarı ise yüzde 6 dolayında daraldı.

    Avrupa pazarlarından Avusturya, Fransa, İtalya gibi bazı ülkelerden gelen turist sayısı azalırken, İran ve Suriye'den gelen turist sayıları yüzde 35 dolayında küçüldü.

    İspanya Rusya pazarında 1milyonu aştı

    İspanya, Rusya pazarından aldığı turist sayısını 1 milyon 52 bine yükseltti. İspanya'ya, 9 aylık dönemde gelen yabancı turist sayısı da yüzde 3.8 artarak 46 milyon 965 bin kişiye ulaştı. İspanya, ana pazarları olan İngiltere, Almanya, İskandinavya ve Fransa'da yüzde 5 ortalamayla büyürken diğer Avrupa pazarlarında küçük de olsa gerileme yaşadı. Hollanda'daki düşüş ise yüzde 8'e yaklaştı.

    Mısır 9 ayda 9 milyona yaklaştı!

    Tatilini Mısır'da geçiren yabancı turist sayısı da artmaya devam ediyor. Mısır, 9 aylık dönemde 8.8 milyon turist ağırlarken, yılın tamamındaki yabancı turist sayısının 12 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. Mısır Turizm Bakanlığı, 2013 sonunda Mısır'ın turizmdeki eski büyüme eğilimine devam edeceği ve 'Arap Baharı' öncesi verilerine ulaşılacağını öngörüyor. Mısır, 2013'te 15 milyon turist bekliyor.
    Yılbaşından bu yana, turist sayısında yüzde 4'leri bulan gerileme yaşayan Yunanistan, 9 aylık dönemde 10 milyon 301 bin kişi ağırlarken, düşüş seviyesi de yüzde 2.5 dolayına indi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow