hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    104 yaşında emekli oldu, ilk maaşıyla...

    104 yaşında emekli oldu, ilk maaşıyla...
    expand

    Türkiye'de 65 yaşında mezarda emeklilik tartışılırken, Bursa'da 50'den fazla torunu olan 104 yaşındaki İbrahim Eren emekli oldu.

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Siirtli İbrahim Eren'in 104 yaşında emekli olması sebebiyle il binasında tören düzenledi.

    Eren, 104 yaşında emekli olarak Bursa'da en yaşlı emekli olan kişi oldu. İlk sigorta girişi 1975 yılında olan İbrahim Eren, emeklilik mutluluğunu yaşadı.

    6 çocuk 50'den fazla torun sahibi Eren, ilk maaşını 21 Ekim tarihinde bin 250 TL olarak alacak. Eren, ilk maaşıyla Eyüp Sultan Mezarlığı'nda yatan eşinin mezarını granit mermerle kaplatacak.

    Bursa'nın en yaşlı emeklisinin İbrahim Eren olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli, "Zannediyorum Türkiye geneli için de en yaşlı emekli İbrahim amca. Çalışması eski dönemlere ait olduğu için bin 250 TL aylık alacak. İbrahim Eren 1975 yılında ilk defa sigortalı olmuş. Yaptığı askerlik süresi kadar sigortalı sayıldığından 300 gün kadar eksiği çıkmış. O 300 günü de bir bekçi olarak çalıştığından prim ekledik ve aylık bağladık" dedi.

    Babasının daha önceden emekli olursa ilk maaşıyla annesinin mezarını yaptıracağını söyleyen oğlu Hakkı Eren, "Baba, ilk maaşını ne yapacaksın?' diye sorardım. 'Annenizin mezarını güzel yapmışınız ama ben onu granit mermer yapacağım. Çok çok süsleyeceğim' dedi. İlk maaşıyla hep onu yapacağını söylerdi. Hanımı İstanbul Eyüp Sultan'da yatıyor. Hanımı vefat ettikten sonra hiçbirimizin yanında durmuyor. 'Onun anıları hep Siirt'te diyor. Orada kalıyor" şeklinde konuştu.

    Herkese teşekkür eden Eren, emeklilik kısmetinin bugüne nasip olduğunu söyledi. Eren, uzun yaşamanın sırrını ise, az yemek ve çok yürümek olarak açıkladı.

    Konuşmaların ardından SGK Bursa İl Müdürü İspirli, Eren'e ilk maaş çekini, çiçek ve plaket takdim etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow