hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz en düşük rekorunu yeniledi

    Faiz en düşük rekorunu yeniledi
    expand

    Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi Fitch sonrası hızlı bir şekilde düşmeye devam ederek tarihinin en düşük seviyesi rekorunu yeniledi.

    Bu haftaya yüzde 7,04 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi üst üste 5 işlem gününde sert bir şekilde düşüş kaydederek bugün yüzde 6,50 seviyesine kadar geriledikten sonra şu dakikalarda yüzde 6,58 seviyesinde dengelendi.

    Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın gerektiği taktirde faiz koridorunun yüzde 5 olan alt bandında da indirime gidebileceğini açıklamasının da tahvil-bono piyasasında alışları güçlendirdiğini belirterek değerlendirmesine şöyle devam etti:

    "Enflasyonda istikrar kazanılması ile birlikte TCMB'nin gevşek para politikası bundan sonraki dönemde de sürecektir. Hatta aylık repo ihaleleri ile verilen likiditesinin bol tutulması ile fonlama maliyetinin daha da düşmesi mümkün. Ancak bu beklentinin büyük ölçüde satın alındığını düşünüyoruz."

    Cömert ayrıca, gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 6,50 - 6,70 bandının destek seviyesi olduğunu ve bu seviyeden kar realizasyonu yapılmasını tavsiye ettiğini ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow