hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunus'ta iş yapan firmalara müjde

    Tunusta iş yapan firmalara müjde
    expand

    Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk EXİMBANK'ın Tunus'a 200 milyon dolar ülke ihracat kredisi açtığını bildirdi.

    Çağlayan, kredinin Tunus'ta iş yapan Türk firmalarına büyük kolaylık sağlayacağını, açılan ülke ihracat kredisi ile Türk firmalarının Tunus'ta daha çok proje üstleneceğini ve bu ülkeye ihracatı artıracağını kaydetti.

    Bakan Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kredinin yıllık faiz oranının yüzde 1,5, vadesinin de yatırım malları ithalatında 7 yıl, yatırım proje finansmanında ise inşaat dönemi hariç 10 yıl olacağını ifade etti.

    Kredinin, Türk menşeli yatırım malları ithalatında, Türk firmalarınca üstlenilen kamu yatırım projelerinin finansmanında ve genel olarak yüzde 85'i Türk menşeli mallar-hizmetler kullanılarak gerçekleştirilecek özel sektör yatırım projelerinin finansmanında kullanılacağını bildiren Çağlayan, kredi anlaşmasının EXİMBANK yetkililerince imzalanarak Tunus tarafına ibraz edildiğini ifade etti.

    Anlaşmanın, Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Riadh Bettaieb tarafından dün imzalandığını kaydeden Çağlayan, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

    "EXİMBANK'ın Tunus'a açtığı 200 milyon dolar ülke ihracat kredisi, Tunus'ta iş yapan Türk firmalarına büyük kolaylık sağlayacak. Açılan ülke ihracat kredisi ile Türk firmaları Tunus'ta daha çok proje üstlenecek ve bu ülkeye ihracatımızı artıracak. Açılan bu ülke ihracat kredisi 2011 yılı itibariyle 800 milyon doları aşan Tunus'a yönelik ihracatımızın artmasına katkıda bulunmanın yanı sıra gerek Türk firmalarının Tunus'ta daha fazla yatırım projeleri üstlenmelerine neden olacak ve gerekse Tunus pazarına ilk kez girmek isteyen firmalarımıza da destek sağlayacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow