hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya, Yunanistan'a yapılacak yardımı onayladı

    Almanya, Yunanistana yapılacak yardımı onayladı
    expand

    Alman Federal Meclisi (Bundestag), Yunanistan'ın borç yükünün azaltılması ve yardım programındaki finansman açığının kapatılması için alınan mali yardım kararını büyük çoğunlukla onayladı.

    Oylamada, 473 milletvekili "evet", 100 milletvekili "hayır" oyu kullanırken, 11 milletvekili de çekimser kaldı.

    Yunanistan'a yapılan kurtarma paketinin genişletilmesi için bu hafta başında yoğun görüşmeler yapılmış ve Yunanistan'a 2 yıl daha süre verilerek borç yükünün azaltılması ve finansman açığının kapatılması için imkan verilmesi kararlaştırılmıştı.

    Bunun, 2013 yılında Almanya'nın bütçesine önemli ölçüde yük getireceği ifade ediliyor.

    Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Meclis'te yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın önemli reform adımlarını gerçekleştirdiğini ve bu konuda sabır gösterilmesi gerektiğini belirtti.

    Schaeuble, Avrupa'da Almanya kadar başka hiçbir ülkenin Yunanistan için yardımda bulunmadığına ve Avrupa'nın geleceğinin düşünülmesi gerektiğine işaret etti.

    Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu Başkanı Frank-Walter Steinmeier ise hükümetin Yunanistan'a yapılan yardımlar konusunda insanlara yaklaşan seçimlerden dolayı gerçeği söylemediğini öne sürerek, Yunanistan için bundan sonra bir yardım paketine daha ihtiyaç duyulacağını savundu.

    Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkanı Jürgen Trittin de Yunanistan'a yapılan bu yeni yardımların hükümetin yanlış politikasının sonucu olduğunu ifade etti.

    Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Sahra Wagenknecht de Yunanistan'a yapılan bu yardımlarla vergi paralarının yakıldığını söyledi.

    Oylama öncesi muhalefette bulunan SPD ve Yeşiller Partisi kararlara destek vereceğini açıklamış, Sol Parti ise destek vermeyeceğini ifade etmişti.

    Hükümet partilerine mensup bazı milletvekilleri de yeni yardım paketine karşı oy kullanacaklarını açıklamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow