hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faiz yüzde 6'nın altında

    Faiz yüzde 6nın altında
    expand

    Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 5,97 seviyesinden başladı.

    Dün güne yüzde 6,09 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi Merkez Bankası'nın finansal istikrar raporunda reel kurdaki oynaklığı yakından takip ettiğini vurgulayarak Türk Lirası'nın değer kazandığı takdirde kısa vadeli faizlerde indirime gidebileceğine bir kez daha işaret etmesinin ardından gösterge bileşik faiz kapanışta yüzde 5,98 ile tarihi düşük düzeye geriledi.

    Dün tarihinde ilk kez yüzde 6'nın altına gerileyen gösterge tahvilin bileşik faizi gün içinde en düşük 5,96 seviyesini gördükten sonra bu seviyeden gelen kar satışlarının etkisi ile günü 5,98'den kapattı.

    Analistler, son dönemde iyice güçlenen faiz indirimi beklentilerinin yön verdiği piyasada, gösterge faizin yüzde 6,00 seviyesinin altında kalıcı olup olmayacağının ve açıklanacak Hazine iç borçlanma stratejisinin yakından takip edileceğini belirtiyor.

    Analistler, teknik olarak ise gösterge tahvilin bileşik faizinde yukarı yönlü bir düzeltme hareketinin görülebileceğini tahmin ederek, yüzde 6,10 seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini ve aşağıda ise sırasıyla 5,90 ve 5,80 seviyelerinin destek olduğunu kaydediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow