hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gümrüklerde değişimin simgesi

    Gümrüklerde değişimin simgesi
    expand

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Kıyafeti tanıtımında konuşan Hayati Yazıcı, ''Gümrük personelimizin kıyafetinde yaptığımız yenilik, gümrüklerde değişimin simgesel parçası'' dedi.

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen ''Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Kıyafeti Tanıtımı'' defile ve toplantısında konuştu.

    Gümrüklerin kolay ve güvenli ticaret anlayışıyla yeniden şekillendirildiğini ifade eden Bakan Yazıcı, gümrük personelinin kıyafetinin de bu değişimin simgesel bir parçası olduğunu söyledi.
     
    Yazıcı, kıyafetin sözlü olmayan iletişim aracı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
    ''Cenap Şehabettin, 'Güzel bir kıyafet, iyi bir tavsiye mektubudur' diyor. Ülkemize gelen yabancıların ilk karşılaştıkları kişiler gümrük çalışanlarıdır.
     
    Bu nedenle gümrük kapılarında görevli personelimizin kıyafetinden, davranış biçimine ve duruşuna kadar her ayrıntı son derece önemlidir. Artık gümrüklerin taşra teşkilatında çalışan tüm personel, bundan sonra burada takdimi yapılacak kıyafeti giyerek hizmetlerini sunacaktır.''
     
    Yazıcı, podyumda
     
    Yazıcı'nın konuşmasının ardından gümrük personeli yeni kıyafetlerle podyumda yürüdü. Defilenin sonunda eğitimli köpekler de kısa bir gösteri yaptı. Bakan Yazıcı, defilenin sonunda podyuma çıkarak, personelle birlikte yürüdü ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
     
    ''Sanal değil...''
     
    Yazıcı, podyumda yaptığı konuşmada, ''Bugün sunum yapan kişiler bakanlığımızın elemanı. Yani sanal değil gerçek. Giyecek olanlar sunum yaptı. Emeği geçen herkesi ve sunum yapan arkadaşları tebrik ediyorum'' dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow