hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar güç kaybediyor

    Dolar güç kaybediyor
    expand

    Yunanistan'ın borç takası ile ilgili olumlu haber geleceği beklentisiyle euro, dolar karşısında 1.30'u geçerek üç haftanın en yüksek seviyesini gördü. Dolar içeride 1.82 TL'nin altına gelirken, olumlu hava borsalarda da alımı beraberinde getirdi.

    Euro/dolar paritesi gün içinde en yüksek 1.3031 seviyesine kadar yükseldi.

    Pariteye paralel olarak dolar, TL karşısında da değer kaybetti. Dolar, 1.8190 TL ile 2 Aralık'tan beri en düşük seviyesine gelirken, euro ise Cuma gününe kıyasla yüzde 0.2'lik değer kazancıyla 2.37'nin hemen üzerinde işlem görüyor.

    Uzmanlar, Yunanistan ile bu ülkeye borç verenler arasında uzun süren görüşmelerde anlaşmanın bittiğini ve buna istinaden yapılan bir hareketin sezildiğini belirtiyor.

    Uzmanlar, ayrıca olumlu havanın devam ettiğini ve yatırımcıların düşük gördükleri seviyelerden hisse alımları yaptıklarını da belirtiyor. Diğer yandan, yatırımcıların euro'da açıklarını kapattığını düşüşlerde alıma geçebileceği de belirtiliyor.

    Olumlu havayala birlikte borsalarda da alımlar yaşanıyor. Avrupa borsalarında yüzde 1'e yaklaşan yükselişler görülüyor.

    İkinci seansa yükselişle başlayan İMKB 100 Endeksi, ikinci seansın ilk yarısında yaklaşık yüzde 0.8'lik yükselişle 55 bin 300 puanın üzerinde seyrediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow