hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasaların gözü Avrupalı bakanlarda

    Piyasaların gözü Avrupalı bakanlarda
    expand

    Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta genel olarak dar bant içinde dalgalı hareket etse de haftanın ikinci yarısında güçlenen alışlarla haftayı yükselişle kapattığı görüldü.

    ABD'de Dow Jones endeksi açıklanan makro ekonomik verilerin beklentilerden iyi olmasının da verdiği destekle bir önceki haftaki kayıplarını geri aldıktan sonra yükselişini devam ettirerek haftayı yüzde 1,29 yükselişle 2007 yılından beri yaptığı en yüksek kapanış olan 13.610 puandan kapattı.

    Avrupa tarafında ise ECB'nin faizleri değiştirmemesinin ardından Başkan Mario Draghi'nin yaptığı açıklamaların hisse senedi piyasasında krizin çözümüne yönelik kararlılığı işaret ettiği şeklinde algılandı ve Almanya'da DAX endeksi bir önceki haftaya göre yüzde 2,52 değer kazanırken, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 3,19 yükseldi.

    Euro/dolar paritesi de Avrupa borç krizine yönelik iyimserlikle 1,2857 seviyesinden başladığı geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 1,3072'ye kadar yükseldi.

    Bugüne gelindiğinde ise analistler Avrupa borç krizine yönelik gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini belirtiyor.

    Bugün öğleden sonra Avrupa maliye bakanlarının İspanya borçlarının finansmanı ve bankacılık birliğini görüşmek üzere Lüxemburg'ta yapacakları toplantının piyasaların odak noktası olacağını belirten analistler ABD'de açıklanacak olan 3. çeyrek şirket karlarının da takip edileceğini kaydediyor.

    İMKB'nin de geçtiğimiz hafta küresel piyasalardaki pozitif seyre haftanın ikinci yarısında katıldığı ve bir önceki haftanın kayıplarını geri alındığı görüldü.

    Haftayı 67.383 puandan kapatan İMKB 100 endeksinin teknik görünümünü değerlendiren analistler 67.500 puanın üzerinde yükseliş hareketinin destek bulabileceğini ve 68.500, 69.400 hedeflerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow