hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar bütçe kanun tasarısını takip edecek

    Piyasalar bütçe kanun tasarısını takip edecek
    expand

    Küresel piyasalarda özellikle Avrupa tarafından gelen haberlerle pozitif görünüm devam ediyor.

    Dün Yunanistan'ın Troyka ile anlaşmaya, İspanya'nın da resmen yardım istemeye yakın olduğu haberleri ile yükselişe geçen hisse senedi piyasaları ABD'de açıklanan Citigroup karı ve perakende satışlar verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından yükselişini gün sonuna kadar devam ettirdi.

    ABD'de Dow Jones endeksi günü yüzde 0,72 oranında yükselişle kapatırken Almanya'da Dax endeksi yüzde 0,40, Fransa'da CAC 40 endeksi 0,92 oranında değer kazandı.

    Resmi yardım talebine bulunabileceği haberlerinin geldiği İspanya'da ise IBEX 35 endeksi 0,34 yükselirken Troyka ile anlaşılabileceği haberlerinin ardından Yunanistan'da ASE endeksi yüzde 1,23 değer kazandı.

    Yurt içinde ise güne özellikle banka hisselerinde görülen kar satışları ile hafif düşüşlerle başlayan İMKB'de holding hisselerinde görülen güçlü alışlar endeksin tekrar yükselişe geçmesini sağladı. Gün içinde 70.001 puana kadar yükselen endeks 2012 yılı kapanış zirvesini de 69.769 puana taşıdı.

    Analistler İMKB 100 endeksinin içinde bulunduğu yükseliş trendi içindeki hareketine devam ettiğini ve gelen satışların şimdilik çok güçlü olmadığını belirtiyor.

    70.000 puan seviyesinin psikolojik direnç konumunda olduğunu kaydeden analistler, endeksin hedefinin tarihi zirvesi olan 71.700 seviyeleri olduğunu tahmin ediyor.

    Buna rağmen yükseliş trendi nedeniyle ertelenen satış emirlerinin olası bir geri dönüşte piyasaya iletilerek marjlı düşüşlere neden olabileceğinin göz ardı edilmemesini ifade ediyor.

    Analistler ayrıca bugün Maliye Bakanı'nın kamuoyuyla paylaşacağı 2013 yılı bütçe kanun tasarısı ve 2012 yılı ilk 9 ay bütçe gerçekleşmesinin piyasalar tarafından takip edileceğini belirterek endekste 70.000 ve 70.500 seviyelerinin direnç 69.300 ve 68.900 seviyelerinin ise destek olduğunu kaydediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow