hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasaların gözü Fitch'te

    Piyasaların gözü Fitchte
    expand

    Piyasalar, Fitch'ten gelecek karara odaklandı.

    İMKB'de dün 71,716 puanla kapanış rekoru kırılırken, Moody's'in uyarılarına rağmen, Fitch'ten not artırımı bekleyen piyasada, seans içi görülen en yüksek 71.777 puan olan tarihi zirveye bir adım daha yaklaşıldı.

    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dün yayımladığı raporda Türkiye'nin not artırımının dış şoklara dayanıklılığına bağlı bulunduğun açıklarken, cari açık ve dışsal kırılganlıkların Türkiye'nin önündeki zorluklar olduğunu vurguladı.

    Piyasa bir başka kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten gelecek olası not artırımı ya da not görünümü değişikliğine odaklanırken, faizlerin gerilemesiyle birlikte banka karlarının artacağına yönelik beklentiler de İMKB'de alımları güçlendirdi.

    İyimser havanın hakim olduğu piyasada gösterge tahvil dün yüzde 7,16, sepet kur 2,0627 seviyesinden kapandı. Euro/dolar paritesi 1,2950 seviyelerinde yatay seyretti.

    Uluslararası piyasalarda ise Sandy kasırgasının etkisinin azalmasıyla 2 gündür işlem yapılamayan New York borsasında işlemlere bugün yeniden başlanıyor.

    1888'den bu yana ilk kez kasırga nedeniyle 2 gün art arda kapalı kalan Wall Street'in yön arayacağı kaydediliyor. Dow Jones endeksi en son işlemin yapıldığı geçen cuma günü yüzde 0,03 artışla 13.107 puandan kapanmıştı.

    Sandy kasırgasının faturasının 25-30 milyar doları bulabileceği konuşulurken, bu rakamın daha yukarı gitme ihtimalinin de uzak olmadığı belirtiliyor.

    Avrupa tarafında ise açıklanan bilançoların olumlu etkisi ve İtalya'nın başarılı geçen ihalesiyle pozitif bir görünüm hakim. Dün Almanya borsası yüzde 1 civarında, İngiltere, Fransa ve İspanya borsaları yüzde 1'i aşan yükselişlerle günü tamamladı.

    Asya borsaları karışık seyrediyor. Nikkei endeksi seansı yüzde 1 yükselişle tamamlarken, Japonya'da imalat sektörü PMI 46,9 ile 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.

    Emtialardan altının onsu 1.710 dolar seviyelerinde, Brent petrolün varil fiyatı 109 doların üzerinde yatay seyrediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow