hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın tepki alımlarıyla yükselişte

    Altın tepki alımlarıyla yükselişte
    expand

    Altının onsu uluslararası piyasada dün gördüğü, 200 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 1.661 dolardan gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçti ve şu dakikalarda 1,674 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

    5 Ekim tarihinde gördüğü 1.796 dolar seviyesinden düşüşe geçen altının onsu bu güne kadar alçalan kanal içinde hareket etti ve son bir aydaki değer kaybı yüzde 4'e yaklaştı.

    Dün analistlerin dikkati çektikleri 1.670 dolar desteğini aşağı yönlü kırarak 1.661 dolara kadar gerileyen altının onsu günü 1.671 dolar seviyesinden kapatmıştı.

    Analistler, ABD'de "mali uçurum" konusunda anlaşmanın yakın olduğu beklentisi ile riskli yatırım araçlarına para girişinin arttığını ve altının değer kaybettiğini belirtiyor.

    Teknik olarak altının onsunda 1.650 ve 1.625 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade eden analistler, ABD'de "mali uçurum" konusunda anlaşma sağlanması durumunda bu seviyelerin gündeme gelebileceğini, o zamana kadar 1.670 üzerinde yatay bir seyir izlenebileceğini kaydediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow