hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IKEA mama sandalyelerini geri çağırıyor

    IKEA mama sandalyelerini geri çağırıyor
    expand

    İsveçli uluslararası mobilya ve ev aksesuarları markası IKEA, mama sandalyelerini geri çağırıyor.

    IKEA, mama sandalyelerindeki emniyet kemerinin beklenmedik şekilde açılmasıyla bebeklerin düşmesi üzerine 1,2 milyon mama sandalyesini geri çağıracağını açıkladı.

    Şirket sözcüsü Ylva Magnusson, ANTILOP model mama sandalyesindeki emniyet kemeri sorunuyla ilgili olarak 8 vakanın rapor edildiğini, üç bebeğin hafif yaralandığını bildirdi.

    Çinli bir firmanın Temmuz 2007 ve Kasım 2009 tarihleri arasında ürettiği mama sandalyelerinin 46 ülkede satıldığı kaydedildi.

    Tüketicilere, sorunlu ürün satın aldılarsa değişim ya da para iadesi için IKEA ile temasa geçmesi tavsiye edildi.

    Magnusson, mama sandalyelerinin en fazla Almanya, Hollanda ve İsveç'te satıldığını belirtti.

    IKEA Türkiye: "Biz de geri çağırıyoruz"


    Bu arada IKEA Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde birçok güvenlik standardından geçen ürünlerde görülebilecek riskleri minimize edebilmek adına IKEA tarafından ürünlerin geri çağırıldığı ve tüketicilere bilgi paylaşımı yapıldığı hatırlatıldı.

    IKEA Antilop Mama sandalyesinin kemerinin 17389 numaralı tedarikçi tarafından 2006 yılının 7. ayı ile 2009 yılının 11. ayı arasında üretildiği ve satışa sunulduğu belirtilen açıklamada, ürün kemerinin geri çağırımının söz konusu olduğu ifade edildi.

    IKEA Türkiye olarak bugüne kadar müşterilerinden IKEA Antilop mama sandalyelerinin kemerine ilişkin herhangi bir şikayet gelmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Global IKEA'da alınan karar üzerine IKEA Türkiye olarak biz de aynı ürünü 5 Ocak 2012 tarihinden itibaren web sitemizden duyurarak geri çağırdığımızı belirtmek isteriz. IKEA'da satışa sunulan çocuk ve bebek ürünleri bebek sağlığının güvenliği göz önünde bulundurularak en katı testlerden geçtikten sonra üretim aşamasına geçmektedir.

    IKEA, çocuklar için tasarladığı ürünlerde risk değerlendirmelerini ve tüketici dönüşlerini dikkate alarak tüm riskleri en aza indirgemek için hassas ve duyarlı yaklaşımı ile en ufacık bir riskte bile hassas davranarak ürünleri geri çağırmaktadır. Bu olaydan diğer mama sandalyeleri etkilenmemiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow