hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    American Airlines 13 bin kişiyi işten çıkartıyor

    American Airlines 13 bin kişiyi işten çıkartıyor
    expand

    ABD'li havacılık firması American Airlines'ın sahibi AMR, yaklaşık 13 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Geçen yıl Kasım ayında iflas koruma başvurusunda bulunan AMR, toplam çalışanlarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan 13 bine yakın kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

    İşten çıkarmaların 4 bin 600'ünün bakım işçisi, 4 bin 200'ünün bagaj işleyicisi, 2 bin 300'ünün uçuş görevlisi, 1.400'ünün idari personel ve 400'ünün ise pilotlar arasından yapılacağı kaydedildi.

    Şirket dünya genelinde 88 bin kişiye istihdam sağlıyor. Harcamalarını yıllık ortalama 2 milyar dolar azalatmayı ve yıllık
    kazancını da 1 milyar dolar artırmayı hedefleyen şirket, işten çıkarmalarla personel maliyetini yüzde 20 azaltmayı öngörüyor.

    Geçen yılın ilk 9 ayında 884 milyon dolar zarar eden AMR'nin zararı 2001 yılından bu yana 11 milyar doları geçti. Şirketin yalnızca geçen yıl Aralık ayındaki zararı ise 904 milyon dolar oldu.

    Şirket kazancını artırabilmek için önümüzdeki 5 yılda New York, Los Angeles, Chicago, Dallas ve Miami uçuşlarını yüzde 20 artırmayı planlıyor.

    AMR Kasım ayında, borç ve maliyetleri azaltarak şirketin havacılık sektöründe rekabet gücünü geri kazanmasını sağlamak üzere iflas koruma başvurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow