hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Habersiz kovulan işçilerin sürprizi

    Habersiz kovulan işçilerin sürprizi
    expand

    68 ülkede 520 mağazaya ulaşan çocuk giyim markası Wenice Kids, zor günler yaşıyor. Şirketin haber vermeden işten çıkardığı işçiler de hukuk mücadelesi başlattı.

    Tekstil piyasası uzun süre Wenice Kids'in başarısını konuştu. Yatırımlarını, hedeflerini basında çıkan haberlerden takip etti. Wenice Kids'in hikayesi Laleli'den başladı, 68 ülkede 520 mağaza ile devam etti. Yabancı ortaklık kuruldu, 100 milyon euro ciroya ulaşıldı. Ancak hikaye tatsız devam etti. Haciz memurları kapıya dayandı. Yüzlerce çalışan habersiz işten çıkarıldı. Yüzlerce çalışan ise maaşını alamıyor.

    Firmanın mağdur edilen çalışanları hakları için hukuki mücadele başlattı. İşçilere destek veren markanın eski İletişim Direktörü Hasan Taşkın, markanın binlerce çalışanıyla başarıyı yakaladığını, başarının zirvesinde, çalışanların beşer onar, habersiz işten çıkarıldığını, bu süreçte kendisinin de işi bıraktığını ifade etti. Taşkın, "Gelinen nokta üzüntü verici. Şirket yönetiminin iç çekişmesi nedeniyle yüzlerce çalışan mağdur oldu. Tek sorumlu çalışan olarak görüldü. Halı hazırda binlerce çalışan maaşlarını aylarca alamamaktadırlar. Tüm mağdurlar için hukuki mücadele kararı aldık. Bize ulaşanlar var ulaşamayanlar var. Bize ulaşan tüm mağdurların haklarının hukuki olarak takipçisi olacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow