hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKM'den "Boyner"e sitem

    YKMden Boynere sitem
    expand

    Boyner Büyük Mağazacılık'ın YKM'nin yüzde 63 hissesini almasına ilişkin, YKM'nin ortağı Tan Ailesi, süreç tamamlanmadan işin bitmiş gibi gösterilmesinin üzücü olduğunu açıkladı.

    Tan Ailesi açıklamasında, markanın yüzde 50 sahibi ve ilgili şirketlerin hissedarları olduklarını vurgulayarak, "Daha yüzde yüzü bitmemiş, prosedürleri tamamlanmamış bir işin,basında bitmiş gibi lanse edilmesi, hatta YKM çalışanlarına, Cem Boyner imzalı bir yazının gönderilmesi bizleri derinden üzmüştür" ifadelerine yer verdi.

    Açıklamada ayrıca şunlara yer verildi:
    "Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin, basının deyimi ile "YKM'yi Avlama Operasyonu"nu maalesef bizler de sizlerle aynı gün, yapılan basın toplantısı ile öğrenmiş bulunmaktayız.

    Aldığı kararlarla ve etik değerlerle Türk sanayici ve işadamlarına örnek olması gereken bir kurumun başındaki ailenin, dünyanın en büyük fonlarından City Group'un ve sözde bizi de temsil etmek üzere birlikte yola çıktığımız Credit Suisse'in böyle bir operasyonu, kalan ortak olan Tan Ailesi'nin rızası olmadan ve hatta bizimle tek kelime dahi konuşmadan yapması bizleri şaşırtmıştır.

    Daha yüzde yüzü bitmemiş, prosedürleri tamamlanmamış bir işin basında bitmiş gibi lanse edilmesi, hatta YKM çalışanlarına Cem Boyner imzalı bir yazının gönderilmesi bizleri derinden üzmüştür.

    Her ne kadar Sayın Cem Boyner düzenlediği basın toplantısında "Tan Ailesi'nden akıl fikir almak isteriz" demişse de toplantının hemen bir gün sonrası planlı ve acele ile yapılan Yönetim Kurulu'nda alınan kararlar, Tan Ailesi'ni dışarıda bırakma niyetini net olarak göstermektedir.

    Bizler bundan sonra, yapılan satış ile piyasa değeri Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin üzerine çıkan YKM'nin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz.

    Her yıl büyüyen, gelişen ve kar üreten YKM şirketlerinin geçmiş yıllarda gösterdiği performansı bundan sonra da sürdürmesi noktasında kurumu izleyecek, "Kanuni haklarımızı sonuna kadar koruyarak ve kullanarak" çok yakından takip edeceğiz.

    Evlilik ancak iki tarafın rızası ile olur. Bu durum bizim için ifade edildiği gibi 'Cennette evlilik' olmaktan çok uzaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow