hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Artık "en zengin 40" arasında değil!..

    Artık en zengin 40 arasında değil..
    expand

    Facebook'un halka arzı tam bir fiyaskoya dönüştü. Şirketin piyasa değeri iki haftada 40 milyar dolar eridi, kurucusu Mark Zuckerberg'i Bloomberg'in milyarderler listesinden etti.

    Facebook'ta borsa şoku sürüyor.

    Halka arzın gerçekleştirildiği ilk gün borsada 38 dolardan kapanan hisse değeri 29 dolara kadar geriledi. Şirketin değerinden 40 milyar dolar eritti.

    Halka arzdan olabildiğince yüksek gelir elde edebilmek için hisselerini aşırı değerlendirdiği öne sürülen Facebook'ta, hisse fiyatının 23 dolara kadar inebileceği tahmin ediliyor.

    Öyle ki halka arz edildiğinde 104 milyar dolar olan şirketin piyasa değeri, bugün 64 milyar dolar seviyesinde. Yani halka arzdan 10 milyar dolar elde etmeyi hedefleyen Facebook'ta planlar alt üst oldu.

    Şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti 19.4 milyar dolardan 14.4 milyar dolara geriledi. Genç patron en zengin 40 milyarder listesindeki yerini de kaybetti.

    Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesinin bu düşüşü diğer sosyal medya şirketlerini de derinden etkiledi.

    Yakın dönemde halka arz edilen sosyal medya oyun üreticisi Zynga'dan, sosyal medya ağı Yelp'e kadar birçok şirketin hisseleri Facebook hisseleriyle birlikte düşüşe geçti. Hatta yapılması beklenen bazı halka arzların da iptal edileceği öne sürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow