hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizbank Rusların oldu

    Denizbank Rusların oldu
    expand

    Rus Sberbank, Denizbank'ı 3.54 milyar dolara satın aldı.

    Reuters'in haberine göre, Rus Sberbank ve Denizbank'ın sahibi Belçika merkezli Dexia 3.54 milyar dolara anlaştı.

    Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, satışta bundan sonra karşı tarafı inceleme aşamasına geçilecek.

    Bu tip satışlarda, BDDK tarafından yapılan inceleme süresinin satın alan tarafın çok iyi bilinmesi durumunda yaklaşık 3 ay sürebileceği belirtiliyor.

    Denizbank'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bankanın ana ortağı Dexia tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Denizbank hisselerinin satışına ilişkin ilgili alıcılarla sürdürülmüş olan stratejik değerlendirme çalışmalarının ardından verilen nihai teklif sonucunda, Dexia S.A. ve Sberbank'ın görüşmelerde münhasırlık konusunda anlaştıkları ve tarafların mümkün olan en kısa süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamak konusunda karar aldıkları hatırlatıldı.

    Açıklamada, Denizbank hisselerinin satışına ilişkin Dexia S.A ve Sberbank arasında sürdürülen görüşmelerin sonucu hakkındaki bilginin yarın kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

    Satış süreci

    Geçen yıl yaz aylarından bu yana satış sürecinde bulunan Fransa-Belçika ortaklığı Dexia'nın bünyesindeki Denizbank, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'a satıldı.  
     
    Dexia, Mayıs ayının sonunda Denizbank'ın satış süreci ile ilgili olarak Sberbank ile münhasırlık anlaşması imzalamış ve satış sözleşmesinin en kısa sürede imzalanması konusunda karar aldığını açıklamıştı.

    Denizbank, 2006 yılından bu yana Dexia bünyesindeydi. 1938 yılında, kamu bankası olarak kurulan Denizbank, Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak amacıyla kurulmuştu.  

    Banka, 1997'de Zorlu Holding bünyesine geçti. Daha sonra Dexia bankayı 2006'da 2.4 milyar dolara satın aldı.  

    Denizbank'ın 600'e yakın şubesi ve 11 bine yakın çalışanı var. Bankanın resmi internet sitesine göre 44.76 milyar dolar varlığı var.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow