hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havaş'ın hisselerinin tamamı TAV'da

    Havaşın hisselerinin tamamı TAVda
    expand

    TAV Havalimanları, Havaş'taki hisselerin kalan yüzde 35'ini İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve HSBC Investment Bank Holdings'den toplam 80 milyon avro bedel karşılığında satın aldı.

    TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Türkiye'de 23 havalimanında hizmet veren Havaş'ın tarihinde önemli bir kilometre taşının daha geride kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

    "Üç yıl önce, Havaş'ın büyüme stratejisi çerçevesinde son derece saygın iki ortakla, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ve HSBC Investment Bank Holdings'le, TAV Havalimanları yönetimi altında bir ortaklık anlaşması imzaladık. Bu ortaklığın gerçekleştirilmesiyle birlikte TAV Havalimanları Holding'e 102 milyon avro nakit girişi sağladık. Bu üç yıl içerisinde, finansal ortaklarımızla birlikte Havaş'ı ülkesinde kabul görmüş çok uluslu bir yer hizmetleri şirketine dönüştürmeyi başardık"

    Havaş'ın, TGS Yer Hizmetleri AŞ'yi iştirakleri arasına katmasıyla, Türkiye pazarında hizmet sunduğu uçak sayısını ikiye katladığını belirten Şener, "Diğer yandan, Havaş Europe'a ortak olarak Havaş, altı ülkede hizmet sağlayan çok uluslu bir yer hizmetleri şirketi haline geldi" dedi.

    Havaş'ın gelecekteki performansından beklentilerinin de çok daha artmış durumda olduğunu dile getiren Şener, "Bu sebeple, Havaş'ın hisselerinin tamamını satın almaktan büyük memnuniyet duymaktayız. HSBC Investment Bank Holdings ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ile olan ortaklığımız gerçekten de çok verimli bir ortaklık oldu" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow