hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toyota 7.5 milyon aracı geri çağırdı

    Toyota 7.5 milyon aracı geri çağırdı
    expand

    Toyota, Camry ve Corolla gibi popüler modelleri de dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 7.5 milyon aracı yangın riski nedeniyle geri çağırdı. Toyota Türkiye, bugüne kadar kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini belirterek, kontrol için bir servis kampanyası düzenlediklerini açıkladı.

    Toyota şirketinden yapılan açıklamada, sürücü koltuğu yanındaki otomatik pencere anahtarında aynı oranda makine yağı kullanılmadığının belirlenmesi üzerine araçların geri çağrıldığı bildirildi.

    Açıklamada, üretim hatasından kaynaklanan bu sorunun anahtarda sürtünmeye ve bazen de araç içinde duman çıkmasına neden olabileceği belirtildi.

    Toyota sözcüsü Coiçi Taçikava, şimdiye kadar bu sorunla ilgili olarak yaralanma olayları meydana gelmediğini, ancak ABD'den 200'ü aşkın ve 39'u Japonya'da olmak üzere başka ülkelerden sözkonusu soruna ilişkin şikayetler aldıklarını söyledi.

    Toyota, son yıllarda milyonlarca aracını geri çağırdı.

    Avrupa'da yaklaşık 1.5 milyon, ABD'de ise 2.45 milyon araç geri çağrılacak. Geri kalanlarını ise Çin, Japonya, Kanada, Avusturalya ve Türkiye'nin de dahil olduğu Ortadoğu bölgesinden çağrılıyor.

    Geri çağrılan araçların arasında 2005 ve 2010 yılları arasında üretilen Yaris, Vios, Corolla, Matrix, Auris, Camry, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia, xB ve xD modelleri bulunuyor.

    Toyota, pencere sorunu nedeniyle şimdiye dek herhangi bir yaralanma veya ölüm olayı meydana gelmediğini duyurdu.

    Toyota Türkiye'den 58 bin araca çağrı

    Bu arada Toyota Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, müşteri memnuniyeti önceliğiyle hareket eden Toyota'nın, araçlarındaki elektrikli cam ana anahtarının kontrolü için bir servis kampanyası düzenlediği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

    "Elektrikli cam ana anahtarının üretimi esnasında koruyucu yağın (gres) her noktaya düzenli olarak yayılamaması sebebiyle kontak noktalarında zaman içerisinde aşınmalar meydana gelmekte ve bu aşınmalar takılma veya zaman içerisinde anahtarın çalışmamasına sebebiyet verebilmektedir.

    Türkiye'de bugüne kadar tarafımıza ulaşan herhangi bir şikayet bulunmamaktadır. Ülkemizde, toplam 58 bin 154 adet araca yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçları yer almaktadır.

    Toyota, tamamen kontrol amaçlı ve önleyici nitelikte olan bu kampanya için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edecektir. Yaklaşık 1 saat sürecek olan işlemler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow