hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsveç'te Telia Sonera 2 bin kişiyi işten çıkaracak

    İsveçte Telia Sonera 2 bin kişiyi işten çıkaracak
    expand

    İsveç'te telefon operatörü şirketi Telia Sonera, tasarruf tedbirleri çerçevesinde 2 bin çalışanın işine son verileceğini açıkladı.

    Son günlerde, Özbekistan'da ve Nepal'deki telefon operatör lisansını almak için bu ülkelerde bazı kişilere rüşvet verdiği iddiaları ile sık sık gündeme gelen Telia Sonera şirketi şimdide işçi çıkarma ile gündeme geldi.

    Telia Sonera'dan yapılan açıklamada, şirketin iki yıl içinde 2 milyar İsveç kronu (232 milyon euro) tutarındaki tasarruf tedbirlerini hayata geçirmek için bazı önlemler almak zorunda olduğu bildirildi.

    Telia Sonera'nin CEO'su Lars Nyberg tarafından hazırlanan tasarruf tedbirleri ile ilgili raporda yer alan bilgilere göre, ilk etapta, 2 bin çalışanın işine son verilecek. Bu sayı şirketin çalışanlarının yüzde 7'sine karşılık geliyor.

    Lars Nyberg, yaptığı açıklamada, mobil telefon alanında piyasada hiçbir büyüme olmadığını ve bu nedenle, tasarrufa gitmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

    Tasarruf tedbirleri çerçevesinde işine son verileceklerin daha çok İsveç'teki çalışanların olduğu bildiren Nyberg, yurt dışında çalışanların da bundan etkileneceğini, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow