hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıradışı eylemlerine devam...

    Sıradışı eylemlerine devam...
    expand

    Galatasaray Meydanı'nda biraraya gelen 50 kişi 6 dakika süreyle hareketsiz bir şekilde kaldı. Kimi gökyüzüne bakar, kimi kitap okur, kimi de sevgilisine ilan aşk eder vaziyette hareketsizce duran kişiler, eylemlerinin amacını "birlikte hoş zaman geçirmek" olarak açıkladı. Eylemciler daha önce de "Metroda pantolonsuz" yolculuk yapmıştı.

    Courch Surfing ve Improv Everywhere grubunun dünyanın 14 ülkesinde 18 noktada aynı anda eylemi yaptığı belirtildi. 6 dakika süren eylemin görüntülerinin internet ortamında paylaşılacağı öğrenildi.

    "Courch Surfing" ve adlarını Levent Metrosu'nda pantolonsuz yolculuk eylemiyle duyuran "Improv Everywhere" üyelerinden oluşan 50 kişi, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Yerli ve yabancı katılımcılar saat 16.00'da çalan düdükle beraber, oldukları yerde gökyüzüne bakar şekilde durdu. Donuk bir vaziyette duranlardan kimi kitap okuyor, kimi sevgilisine aşkını ilan ediyordu. Göstericilerin hareketsiz duruşu İstiklal Caddesi'nde yürüyenler tarafından şaşkınlıkla izlendi. Bazı vatandaşlar eylemcilerin baktıkları yöne doğru dikkatlice bakmayı tercih etti. 6 dakika süren sessiz ve hareketsiz eylem yine çalan düdük sesiyle sona erdi.

    Göstericiler, etkinliklerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirttiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow