hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baransu'dan "takip ediliyorum" şikayeti

    Baransudan takip ediliyorum şikayeti
    expand

    Gazeteci Mehmet Baransu, kendisini takip ettiğini ileri sürdüğü 2 kişiden şikayetçi olmak için polise başvurdu. Baransu kendisini takip eden biri kadın iki kişinin MİT’de görev yaptığını ileri sürerek, suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Baransu, daha önce değişik mekanlarda bir kişinin kendisini takip ettiğini fark ettiğini ve söz konusu kişiden şüphelendiğini belirtti.

    Kocasinan Polis Merkezi’ne gelerek burada ifade veren Baransu, gazetecilere çıkışta açıklama yaptı. Bugün aynı kişiyi yanında bir kadınla kendisini izlerken gördüğünü ve durumu polise bildirdiğini belirten Baransu, olayı şöyle anlattı:

    “Bir konferans için kafede biriyle oturduk. Arabamızın arkasında başka bir araba vardı ve o arabadan şüphelendik. Daha sonra arabadaki şahıslar bizi görünce başka arabaya bindiler. Restorana sarışın bir bayan ve bir erkek şahıs geldi. Daha önce erkek olan şahısı Tophane’de ve Yeşilköy civarında görmüştüm, şüphelenmiştim. Korumamla birlikte bu durumu rapor etmiştim. Aynı adamı bugün de görünce açıkçası tedirgin oldum. Çünkü takip edildiğimi düşünüyorum"

    "Beni jandarma PKK’lı diye dinledi"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baransu, Uludere ile yazdığı köşe yazılarının ardından ilginç şeyler yaşadığını ifade ederek, “Onun ötesinde beni jandarma PKK’lı diye dinledi. Sahte belgelerle dinledi. Uludere olayları ile ilgili yazılar yazdıktan sonra inanılmaz takipler olmaya başladı. Şüphelendiğim olaylar vardı. Korumamı arayıp çağırdım" dedi.

    "Korumamın telefonuyla polisi aradım"

    Takip edildiğini anlayınca, polis korumasının telefonuyla polisi aradığını söyleyen Baransu, “Korumamın telefonuyla 155’i arayarak durumu bildirdim. Kendi telefonumla bilerek aramadım. Çünkü telefonumu dinleyen ve beni takip eden şahıslar, durumu anlayacaklar. Bu yüzden farklı bir telefon numarasından aradım. Daha sonra beni bir polis yetkilisi aradı. Nerede olduğumu sordu. Adresi verdim. Polis geldi. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulundu" şeklinde konuştu

    "MİT’ten şikayetçiyim"

    Mehmet Baransu, polisin üst aramasında şüphelilerin üzerinden dileme cihazı ve benzer malzemelerin çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

    “Birinin sağ ayakkabısının üzerinden dinleme cihazı çıktı. Değişik veri cihazları çıktı. Neden beni takip ettiklerini, ne yapmaya çalıştıklarını bilmiyorum. MİT’ten de şikayetçiyim. Beni izleyen MİT’çilerin başka olayla ilgili orada bulunduklarını söylediler"

    Baransu, kendisini takip edenlerden MİT’de görev yapan kadın şahısın isminin Ç.Ç., diğer erkek şahısın da M.U.G. olduğunu ve olaydan sonra polis merkezinde tutulduklarını öğrendiğini öne sürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow