hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PEN'den Zarakolu ve Ersanlı için kampanya

    PENden Zarakolu ve Ersanlı için kampanya
    expand

    Dünya Yazarlar Birliği PEN, KCK davası kapsamında tutuklanan Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı için imza kampanyası başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan çağrıda, Zarakolu ve Ersanlı'nın bir an önce serbest bırakılması istendi.

    Dünyanın en eski insan hakları ve yazarlar örgütü olan PEN'in İskoçya merkezi'nin başlattığı kampanya ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunuldu. Çağrıda, Belge Yayınları'nın sahibi yazar ve insan hakları aktivisti Ragıp Zarakolu ile akademisyen Büşra Ersanlı ve Zarakolu'nun oğlu Deniz Zarakolu'nun serbest bırakılması istendi.

    "Türkiye Başbakanına: Ragıp ve Deniz Zarakolu ile Büşra Ersanlı'yı acilen serbest bırakın" başlıklı çağrı metninde, Zarakolu ve Ersanlı'nın Kürtlerin insan haklarını savundukları için terörle mücadele yasasına göre keyfi biçimde tutuklandıklarına işaret edilerek, Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı'nın uluslararası kabul gören çalışmalarına değinildi.

    Ragıp Zarakolu'nun "dürüstlük, sabır ve cesareti temsil eden, Anadolu ve ötesindeki farklı kültürlerin insanlık sevgisi ve tutkusuyla dolu bir insan" olduğu belirtilen çağrıda, Zarakolu'na 2003 yılında PEN tarafından verilen "İfade Özgürlüğü Ödülü" ile 2008 yılında Uluslararası Yayıncılar Derneği tarafından verilen Özgür Yayıncılık ödülü ile Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi hatırlatıldı.

    Davanın bir yıl içinde başlayacağı öngörüsüne de değinilen çağrıda Ragıp Zarakolu'nun sağlığının da iyi olmadığı hatırlatılarak, F Tipi hapishanelerin korkunç koşullarında durumunun daha da kötüye gideceği işaret edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow