hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan'ın sıcak baktığı yeni düzenleme...

    Başbakanın sıcak baktığı yeni düzenleme...
    expand

    "Zorunlu temel eğitime dördüncü sınıftan sonra 'açık öğretim' olarak da devam edilebilecek. Yani 5. sınıftan itibaren örgün eğitim dayatması olmayacak." Bu iddia İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği ÖNDER'e ait. ÖNDER'in Başbakan Erdoğan'ın da sıcak baktığını belirttiği bu düzenlemeyle başlarını örtmek isteyenlere de yeni alternatifler sunulmuş oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önce 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili düzenleme, sonra Milli Güvenlik dersinin kaldırılması Türk eğitim sistemindeki yeni düzenlemelerin daha yüksek sesle tartışılmasına neden oldu.

    Son olarak zorunlu eğitimin kademeli hale getirileceği ve bu sayede başörtüsünde bir anlamda reforma gidileceği haberleri de kamuoyunun gündemine oturdu.

    Başbakan Erdoğan geçtiğimiz perşembe günü Başbakanlık Merkez Bina'da İmam Hatip Liseleri Mezunlar Mensupları Derneği (ÖNDER) heyetini ağırladı. Bu heyette ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut da vardı.

    Korkut bu düzenlemeyle ilgili Başbakan'la yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Korkut, "Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda bu kademeli eğitim kabul edilmişti. 1+4+4+4 şeklinde. Bizim talebimiz örgün eğitimin illa zorunlu tutulmamasıydı. Görüşmede 1+4'ten sonra açık öğretimi de içerecek şekilde bir bu düzenlemenin yapılacağını öğrenmiş olduk" dedi.

    Korkut, "Zorunlu eğitimin kademeli olması ve mümkün olduğu kadar geçişken ve örgün olmayan eğitimleri de içerecek şekilde düzenleneceğini ifade etti" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin Korkut, "O görüşmede birinci 4'ten sonra bir düzenleme yapılacağını konuştuk. Önce eğitim Komisyonu'na sonra da Meclis'e gelecek. Başbakan buna sıcak bakıyor diyebiliriz, hemfikir diyebiliriz" ifadesini kullandı.

    Korkut, Başbakan'ın yeni döneme bu düzenlemenin yetiştirileceğini, yetiştirilmesi için çalışıldığını söylediğini de aktardı.

    Peki bu düzenlemenin içeriği ne?

    ÖNDER'in verdiği bilgiye göre; düzenlemeyle; bir yılı okul öncesi olmak üzere 13 yıla çıkacak kesintili eğitimin dördüncü sınıftan sonra "açık öğretim" olarak da devam etmesi kararlaştırılıyor.

    Bu sayede 5. sınıftan itibaren örgün eğitim dayatması olmayacak. Açık ve sertifikasyona göre eğitim gerçekleştirilecek. Bu durumda hem açık öğretime, hem de Kur'an Kurslarına aynı anda devam etme imkânı ile başlarını örtmek isteyenlere yeni alternatifler sunulmuş olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow