hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocuklar facianın eşiğinden döndü

    Çocuklar facianın eşiğinden döndü
    expand

    Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan Beldesi'nde şiddetli yağış sonrası çocuk parkı ve çay bahçesinin bulunduğu alanda heyelan meydana geldi. Binlerce ton kaya ve toprak, çay bahçesi ve oyun parkının bir bölümünün üzerine kaydı. Heyelanın gece yarısı meydana gelmesi olası faciayı önledi.

    Kalkan'da birkaç günden bu yana devam eden şiddetli yağmur ardından Kalkan Belediye Plajı ve Kalkan Derneği'ne ait çay bahçesinin bulunduğu alana binlerce ton ağırlığında kaya ve toprak yuvarlandı.

    Gürültü üzerine uyanan ve sabah Belediye Plajı'na gidenler, geçen hafta sonu çocuklarıyla gittikleri çay bahçesinin bir bölümünün kayalar altında kaldığını gördü.

    Kalkan Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt, 'İçme Suyu' olarak bilinen bölgenin imara kapalı olduğunu, heyelanı aşırı yağışların tetiklenmiş olabileceğini söyledi.

    Heyelan bölgesi yakınlarında oturan 47 yaşındaki Ejide Gökçeoğlu sabaha karşı 04.30 sıralarında büyük bir gürültüye uyandıklarını belirterek, gürültüyle birlikte evlerinin sarsıldığını, ilk anda deprem olduğunu düşündüğünü anlattı.

    Çay bahçesi çalışanları Hüseyin Serter ve Mesut Topçu da sabah işe geldiklerinde gözlerine inanamadıklarını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow