hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'te İstanbul operasyonu

    MİTte İstanbul operasyonu
    expand

    Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nın İstanbul Bölge Başkanlığı'nda görev değişikliği yapıldığı bildirildi. Bölge Başkanı İ.N. Müsteşarlık merkezine alınırken, yerine A.D.'nin atandığı kaydedildi.

    MİT kaynakları, görev değişikliğinin yeni olmadığını belirterek, atama kararnamesinin kurum tarafında Ocak ayında gönderildiğini, görev değişikliğinin ise Şubat ayı başında gerçekleştiğini bildirdi. MİT kaynakları, atamanın KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu MİT mensuplarının ifadeye çağrılması süreciyle ilgisinin bulunmadığını kaydetti.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En kritik görev

    MİT İstanbul Bölge Başkanlığı kurumun en kritik birimlerinin arasında. Terör eylemlerinin önceden haber alınması, KCK operasyonları ve birçok karşı istihbarat operasyonlarında İstanbul, önemli rol oynamıştı.

    MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, kurumda MİT Müsteşar Yardımcılığı’ndan bir önceki basamak olarak görülüyor. KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile iki müsteşar yardımcısının, 7 Şubat’ta şüpheli sıfatı ile İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya tarafından ifadeye çağrılması, son dönemdeki en büyük devlet krizlerinden birine neden olmuştu. Sonrasında savcıya el çektirilerek hakkında inceleme başlatılmıştı. KCK soruşturmasıyla bağlantılı polis şefleri da tayin edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow