hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç avukat evinde ölü bulundu

    Genç avukat evinde ölü bulundu
    expand

    Bir hukuk bürosunun ortağı olan 28 yaşındaki Avukat Zeynep Mersinoğlu evinde ölü bulundu. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan genç avukatın beyin damarlarında daralma olduğu, kesin ölüm nedeninin, yapılacak otopsinin ardından belirlenebileceği belirtildi.

    Ataşehir'deki Ağaoğlu Andromeda Residence C-1 Kuleleri 77 numaralı dairede yaşayan Avukat Zeynep Mersinoğlu, edinilen bilgiye göre, öğle saatlerine kadar odasından çıkmadı. Durumdan şüphelenen annesi kızının odasına girdiğinde acı gerçekle karşılaştı. Kızının hareketsiz bedenini gören anne, hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa süre içinde daireye gelen sağlık ekibi, Zeynep Mersinoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Sağlık ekibinin ölümü şüpheli bulması üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinden sonra cenaze  otopsi yapımak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.  

    Beyin damarlarında daralma vardı

    Beyin damarlarında daralma (Serebrovasküler) olan Zeynep Mersinoğlu'nun bu rahatsızlığı nedeniyle bir süreden beri tedavi gördüğü öğrenildi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Zeynep Mersinoğlu, 2004 yılında Uluslararası Adalet Divanı'nda bakılmakta olan güncel davalar esas alınarak, dünya çapında düzenlenen Philip C. Jessup Farazi Dava Yarışması'na takım kaptanı olarak katıldı. Zeynep Mersinoğlu bu yarışmada "En İyi Sunum" ödülünü aldı. Global şirketlere danışmanlık hizmeti veren hukuk büroları ile bir leasing şirketinde de çalışan Zeynep Mersinoğlu, 2009 yılında da Galatasaray Üniversitesi'nde Ekonomi Hukuku  alanında yüksek lisans dersleri aldı. Aynı üniversitede Özel Hukuk alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Zeynep Mersinoğlu'nun, "Ticari Şirketlerde Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması" konulu tez üzerinde de çalıştığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow