hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hocalı anmasında ırkçı pankart

    Hocalı anmasında ırkçı pankart
    expand

    Hocalı katliamının 20. yılında İstanbul Taksim Meydanı’nda düzenlenen protesto mitingi Ermenileri hedef gösteren, Dink'in katillerinin lehine slogan atılan ırkçı gösteriye dönüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ermenilere yönelik nefret ve saldırganlık içeren sloganların atıldığı mitinge, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de katılarak bir konuşma yaptı. Hrant Dink’in katillerinin lehine sloganların atıldığı mitingde, beyaz bereler takmış bir grup da Agos gazetesinin önüne yürümek istedi ancak polis tarafından engellendi.
     
    Taraf'ın haberine göre, Hocalı katliamını protesto etmek için bazı partilerle derneklerin organize ettiği mitingin duyuruları haftalar öncesinden yapıldı. Dün öğle saatlerinde Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, Taksim Meydanı’na yürüdü. Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunduğu yürüyüşte taşınan pankart ve atılan sloganlar dikkat çekti. Mitingde, “Bugün Taksim yarın Erivan bir gece ansızın gelebiliriz” yazılı pankart ile “Hepiniz Ermenisiniz hepiniz piçsiniz”, “Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur” dövizleri dikkat çekti. Dink’in katillerine övgüler içeren sloganlar atıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow